Monday, Apr. 19, 2021

U rad puštena AMP Pirovac s panoramskom web kamerom!

Autor:

|

13.04.2014

|

Kategorije:

U rad puštena AMP Pirovac s panoramskom web kamerom!

U subotu je,  nakon izvršene montaže opreme na zgradi u vlasništvu općine Pirovac u samom centru ovog mjesta, puštena u rad nova AMP u sustavu Šibenik Meteo i Crometeo-Pljusak.

Sustav se sastoji od meteo postaje WS2350 sa senzorima za mjerenje temperature, vlažnosti, tlaka zraka, smjera i brzine vjetra te količine oborina, a uz ovu osnovnu paletu senzora instaliran je extra solarni senzor za mjerenje sunčeve radijacije.

Kvalitetnu sliku visoke rezulcije omogućila je panoramska kamera Sanyo VCC 4000HD, prije par godina svojedobno proglašena kao najbolja kamera u svojoj klasi.

Mini PC podatke i sliku obrađuje te putem ADSL linije šalju na servere Šibenik Meteo i Pljusak-Crometeo. U planu je izrada mobilne aplikacije, a vremenski podaci svoje mjesto će imati i na službenim općinskim web stranicama.

AMP koja će se nalaziti u 24h radu financirala je općina Pirovac, a ugovorom je predviđeno održavanje postaje i njezina izmjena nakon 5 godina rada, odnosno i prije ukoliko dođe do nepredviđenih kvarova i štete.

Aktualne vremenske podatke sa AMP Pirovac možete pronaći na ovom linku, u sustavu Crometeo-Pljusak ovdje.

Isti podaci dostupni su i putem sms servisa. Dovoljno je poslati sms poruku sa ključnom riječju TXT3 TRP na broj 866866 i trenutni vremenski podaci sa ove postaje biti će prosljeđeni na vaš mobitel, cijena usluge je 3,72kn, PDV je uključen u cijenu.

Ovim putem želimo se zahvaliti čelnicima općine Pirovac koju su prepoznali želje mještana i važnost projekta za svoje mjesto koje se ovim putem našlo na mreži svjetskih meteoroloških postaja, a vremenske podatke koristiti će i mediji što će dodatno promovirati Pirovac u budućnosti.

Dodajmo da je ovo 18 meteorološka postaja i 15 panoramska kamera u našem sustavu i želimo joj dug rad i zanimljiva mjerenja!

Darko Begić

pirovac_2

Komentari

Share This Article

Related News

Izbor za naj meteo događaj 2020. godine
Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju

O Autoru

Šibenik Meteo