Monday, Aug. 2, 2021

Večeras malo snijega u Slavoniji, na drugi krug izbora moguća promjena!

Autor:

|

05.01.2015

|

Kategorije:

Večeras malo snijega u Slavoniji, na drugi krug izbora moguća promjena!

U dane vikenda za nama temperature zraka su znatno porasle u odnosu na prave zimske vrijednosti koje smo imali na prijelazu iz Stare u Novu godinu. Nedjeljno sunce povisilo je u Dalmaciji temperature čak do 17°C, koliko je izmjereno u Hvaru. Bura, koja je u postupnom jačanju donosi novi pad temperature zraka, no on neće biti niti blizu izražen kao prethodni. Najhladnije će biti sredinom tjedna, a onda nas prema njegovom kraju očekuje lagano zatopljenje. Ozbiljnijih oborina u najvećem dijelu Hrvatske neće biti cijeloga tjedna.

Naslovna fotografija: Jučer na rijeci Kupi (fotografirala Tazika)

JADRAN:

Danas nas očekuje pretežno ili djelomično sunčano i suho vrijeme. Prolazno više oblaka u drugom dijelu dana kada na otvorenom moru Dalmacije može pasti malo kiše. Puhat će umjerena tramontana s jakim do olujnim udarima, popodne će ponegdje na sjevernom Jadranu okrenuti na jugozapadnjak do zapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C.

Utorak donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjerena, ujutro ponegdje i jaka bura i tramontana, posvuda će slabiti u drugom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -4 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C.

U srijedu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom koja će biti zastupljenija krajem dana. U većini krajeva suho, samo je ponegdje na moru sjevernog Jadrana moguća pokoja kiša kap. Vjetar će biti slab; noću slaba bura, danju većinom s jugozapada. Jutro će biti hladno. Minimalne temperature zraka u zaobalju od -7 do 0°C, uz obalu i na otocima od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C.

U četvrtak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Više sunčana i suha vremena u Dalmaciji, više oblaka na sjevernom Jadranu, osobito navečer kada će biti mjestimične slabe kiše. Zapuhat će slabo do umjereno jugo, navečer na moru sjevernog Jadrana i pojačan lebić. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 4 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima bit će u petak. Promjenjivije će, uz mogućnost za slabu i samo mjestimičnu kišu biti prijepodne, a u drugom dijelu dana suho. Jugo će slabiti i prestati, tijekom dana će postupno zapuhati većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti toplije, najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C, ponegdje u zaobalju malo niže.

Subota će biti djelomično sunčana i u većini krajeva suha. Promjenjivije na sjevernom Jadranu gdje ponegdje može pasti malo kiše. U Dalmaciji će puhati slaba bura i sjeverozapadnjak, na sjevernom Jadranu zapadnjak i jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će i tijekom nedjelje. Samo je ponegdje moguće malo kiše, većinom navečer. Jugo i južne vjetrove kasno navečer postupno će zamijeniti bura. Bit će nešto toplije od prosjeka za ovaj dio godine.

KOPNO:

Danas djelomično sunčano uz sve više oblaka poslijepodne. Navečer i u noći moguć je slab snijeg, osobito u Slavoniji gdje može pasti 1-4 cm snijega do jutra u utorak. Puhat će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak uz najvišu temperaturu do 5 Celzijevih stupnjeva.

U utorak većinom suho uz promjenjivu naoblaku. Ujutro ponegdje vrlo slab snijeg. Jutarnja temperatura od -6 do -1°C, a danju od 0 do 4 Celzijeva stupnja.

U srijedu bi vrijeme trebalo biti suho, djelomično sunčano i prohladno. Jutro u minusu, od -9 do -3°C, a dnevna temperatura od 0 do 4 Celzijeva stupnja. Ujutro je mjestimice moguća magla i niska naoblaka koja će skrivati sunce.

Lagana južina dolazi od četvrtka uz jugozapadni vjetar i postupno zatopljenje. Jutro će u četvrtak još biti hladno s temperaturom od -6 do -1°C, a danju uz sunčana razdoblja i suho vrijeme idemo do 5 ili 6 Celzijevih stupnjeva.

U petak djelomično sunčano i posvuda osjetno toplije. Više oblaka krajem dana i u noći na subotu, ponegdje s malo kiše. Puhat će povremeno umjeren i pojačan zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od -3 do 2°C, a najviša dnevna od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Subotnje jutro oblačnije uz moguću slabu kišu, a tijekom dana djelomično razvedravanje sa sunčanim razdobljima. Južina uz umjeren i pojačan jugozapadni vjetar. Temperatura ujutro od -1 do 4, a danju od 8 do 12 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju je moguća nova promjena vremena s oborinama uz pad temperature zraka.

Komentari

Share This Article

Related News

Izbor za naj meteo događaj 2020. godine
U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov