Wednesday, Jun. 23, 2021

Zapad Europe: U oluji Eleanor troje mrtvih

Autor:

|

04.01.2018

|

Kategorije:

Zapad Europe: U oluji Eleanor troje mrtvih

Oluja Eleanor, četvrta u sezoni koja je zahvatila zapadnu Europu, uz vjetar jačine do 160 kilometara na sat prouzročila je smrt jedne osobe u Francuskoj te jednog para u Španjolskoj.

Žestoki vjetar i naleti kiše poharali su Englesku, Irsku, Švicarsku, Njemačku, Belgiju, Nizozemsku, Francusku i Španjolsku.

Par Španjolaca poginuo je jučer kad ih je odnio veliki val dok su stajali na lukobranu obalnog sela u Baskiji. U francuskim Alpama 21-godišnji skijaš poginuo je pri padu stabla u skijalištu Morillon. U oluji ozlijeđeno je i 26 osoba, među kojima četiri teško.

U Francuskoj su zračne luke paralizirane, a vlakovi zaustavljeni. Sinoć je oko 35.000 domova još uvijek bilo bez struje.

U središnjem dijelu Švicarske osam je osoba ozlijeđeno kada je jedan vagon iskliznuo s tračnica u La Lenku zbog jakog naleta vjetra.

U švicarskom kantonu Friburg, na zapadu zemlje, nekoliko krovova privatnih i javnih zgrada urušilo se pri čemu ipak nije bilo ozlijeđenih.

U Nizozemskoj je prvi put svih pet brana koje štite zemlju od voda Sjevernog mora privremeno zatvoreno kako bi se izbjegle poplave.

Zbog posebno intenzivnih naleta vjetra, zračni promet je poremećen u nekoliko zemalja. (HRT)

 

Valovi u Blacpollu, Engleska, 3.1.2017. foto: –  Peter Byrne/PA via AP/wunderground.com

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned