Sunday, Jul. 5, 2020

Žarko ljeto u Španjolskoj i Portugalu: U Granadi 39.5°C

Autor:

|

08.06.2016

|

Kategorije:

Žarko ljeto u Španjolskoj i Portugalu:  U Granadi 39.5°C

I dok iz mnogih krajeva Europe od početka lipnja stižu vijesti o  jakim olujama, na Pirinejskom poluotoku je sasvim  drugačija slika.

Španjolsku i Portugal  je ovog tjedna zahvatio val vrućina s temperaturama koje su gotovo dosegnule 40°C.   Najviše temperature su u srijedu izmjerene na jugu Španjolske. U Granadi  je izmjereno 39.5°C, Cordobi 39.1°C, a Sevilli 38.5°C.  U Madridu je danas izmjereno 34.6°C, dok je prosječna maksimalna temperatura u ovom dijelu lipnja oko 25°C.  U Portugalu se temperatura u srijedu popela do 37.5°C u gradu Beja. Jedino su obalna područja Španjolske pošteđena od  aktualnog vala vrućina.

Vrhunac  ovog vala vrućina se očekuje tijekom četvrtka kada će temperature nerijetko prelaziti 35°C. Početkom vikenda će vrućine  će popustiti na sjeveru Španjolske, gdje se očekuje i kiša, a vrućine će malo popustiti i u ostatku Španjolske.  Ipak, sve do sredine slijedećeg tjedna u središnjim i južnim krajevima Španjolske će se zadržati suho i iznadprosječno toplo. Značajnije osvježenje se očekuje za oko tjedan dana.

Naslovna slika: Vrhunac vrućine u Španjolskoj se očekuje u četvrtak (ilustracija: accuweather.com)

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned