Saturday, Jul. 11, 2020

Zima u Europi

Autor:

|

29.04.2016

|

Kategorije:

Zima u Europi

I u većem dijelu Europe posljednji travanjski tjedan obilježava povratak zime. Iz mnogih krajeva Europe ovog su tjedna stizale vijesti o niskim temperaturama, snijegu koji je  zabijelio i nizinska područja. Zbog obilnih snježnih padavina u Sloveniji u četvrtak je bez električne struje ostalo desetak tisuća potrošača, najviše na području Ljubljane i Dravograda, bilježile su se teškoće u prometu i više nesreća, a velika je i opasnost snježnih odrona  u visokom gorju.

Snijeg je u utorak 26. travnja zabijelio i dijelove Velike Britanije, a padao je i u Londonu. Britanski Met Office je objavio podatak da je zadnji puta ovako kasno u travnju snijeg u Londonu padao 1985. godine. Ovotjedni snijeg na britanskom otočju je najkasniji proljetni snijeg u zadnjih 19 godina. Još kasniji snijeg je pao 6. svibnja 1997. godine, kada je zabilježen na više od 200 meteoroloških postaja.

Snijeg je, bez zadržavanja na tlu u utorak padao i u Parizu. Najkasniji datum padanja snijega u Parizu je 18. svibnja 1935. godine. Tada je u Parizu izmjereno 4 cm snijega.

Zima u Austriji

Temperaturno odstupanje od prosjeka u Europi u srijedu 27.4.2016. U dijelu srednje Europe i na Balkanu srednje dnevne temperature su bile i do 10°C niže od prosjeka

Snijeg u Parizu 26.4.2016. – foto: MeteoFrance

Snijeg u Londonu 26.4.2016.

Snijeg u Njemačkoj – foto: wetteronline

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned