Friday, Jul. 3, 2020

Zime još nema na vidiku!

Autor:

|

11.12.2015

|

Kategorije:

Zime još nema na vidiku!

Malo bure zadnja dva dana nakratko nas je posjetilo da smo na vratima kalendarske zime, no stabilni dani se nastavljaju. Tako nam kraj tjedna donosi obilje sunca, slabljenje vjetra i nešto niže noćne i jutarnje temperature zraka. Zime jednostavno nema vidiku i to do daljnjega! U unutrašnjosti će mjestimična magla sniziti temperaturu, ali od snijega zasad ništa. Opširnije u nastavku.

JADRAN:

U petak će biti pretežno vedro. U noći još ponegdje umjerena bura, ujutro će oslabiti i okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu koja će popodne na otvorenom moru Dalmacije povremeno biti pojačana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 9 do 14°C.

Subota će biti pretežno sunčana. Ujutro je u zaobalju ponegdje moguća magla. Na otvorenom moru u drugom dijelu dana promjenjiva naoblaka. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će na otvorenom moru Dalmacije povremeno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 15°C.

U nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Ujutro je ponegdje u zaobalju moguća magla. Niska naoblaka će se tijekom dana proširiti s mora i na dio obale, no oborina neće biti. Bit će tiho ili će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Temperature zraka bez značajne promjene u odnosu na subotu.

U prva tri dana sljedećeg tjedna nastavit će se stabilno vrijeme. Uglavnom je u kotlinama zaobalja ujutro moguća magla, a na otvorenom moru niski oblačni sloj. Temperature će neće značajno mijenjati.

UNUTRAŠNJOST:

U petak u sjeverozapadnim krajevima pretežno sunčano, a prema istoku i jugu će biti više oblaka, osobito u Slavoniji, ali se oborine ne očekuju. Vjetar slab, a najviša dnevna temperatura od 3 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Stabilno vrijeme bi se trebalo nastaviti i za vikend. Jutra će biti hladna uz pojavu mraza i mjestimične magle, a danju djelomično sunčano i suho. Mjestimice se magla ili niska naoblaka mogu i dulje zadržati. Vjetar većinom slab, u nedjelju u gorju i središnjoj Hrvatskoj ponegdje do umjeren i pojačan jugozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 2, a najviša dnevna između 3 i 8 Celzijevih stupnjeva, u nedjelju ponegdje i malo viša. Sve u svemu, nema na vidiku ni veće kiše ni snijega, samim time ni nekih ozbiljnijih zimskih uvjeta.

Čini se da bi u prvoj polovici sljedećeg tjedna bilo dosta oblaka i magle, ali bi se trebalo zadržati većinom suho ili možda uz slabu rosulju. Jutarnja temperatura oko nule ili malo ispod  pa nije sasvim isključena opasnost od poledice, a dnevna se neće bitnije mijenjati ili će malo pasti zbog izostanka sunca. Vjetar većinom slab, a vidljivost mjestimice može smanjivati magla, osobito u noćnim i jutarnjim satima.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov