Friday, May. 29, 2020

Kakvo vrijeme čeka nogometaše u Brazilu?

Autor:

|

11.06.2014

|

Kategorije:

Kakvo vrijeme čeka nogometaše u Brazilu?

Dugo očekivana prva utakmica otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Brazila odigrat će se u četvrtak 12. lipnja 2014. u Sao Paulu po suhom i  (u početku) pretežno  sunčanom vremenu.  Utakmice počinje u 17 sati po lokalnom vremenu (22 sata po  našem vremenu).  Sunce zalazi oko pola sata nakon početka utakmice, a na večernjem i noćnom nebu će sijati  puni Mjesec.  Prema prognozi Brazilskog meteorološkog zavoda (INMET) u četvrtak se u Sao Paolo očekuje najviša dnevna temperatura do 25°C, dok se  za minimalnu noćnu  predviđa oko 13°C.   Za vrijeme utakmice se očekuje temperatura  od 22 do 20°C. Vjetar će biti slab do umjeren sa sjeveroistoka i sjevera.  Lipanj je u Sao Paulu prvi mjesec klimatološke zime.  Prosječna maksimalna dnevna temperatura u lipnju je oko 22°C. Nakon kolovoza i rujna lipanj je prosječno treći najsušniji mjesec u godini.

Za tjedan dana, u srijedu 18. lipnja  hrvatsku reprezentaciju očekuje put na  tropski sjever Brazila i  utakmica  s Kamerunom u Manausu, glavnom gradu brazilske države Amazonas.  Tamo ih čekaju drugačije vremenske prilike u odnosu na Sao Paulu. U tropskoj klimi Manausa temperature  se tijekom godine malo mijenjaju.  Prosječna dnevna maksimalna temperatura u lipnju je 31°C, a prosječna dnevna minimalna je 23°C.  Utakmica se igra  u večernjim satima po lokalnom vremenu, a  dugoročnija prognoza za slijedećih deset dana  daje svakodnevnu mogućnost pljuskova i grmljavine  slijedećeg tjedna, uz temperature oko navedenih prosječnih.  Suhi bi trebali biti dani vikenda, kada u  subotu 14. lipnja igraju  Engleska i Italija.

Nakon tropskog Manausa reprezentacija će 23. lipnja opet igrati uz obale Atlantskog oceana u gradu Recifeu, na sjeveru Brazila.  Iako do tada ima više od deset dana prognozu nije teško dati. U tropskoj klimi prosječne najviše dnevne temperature se tijekom godine malo mijenjaju i kreću se od 28 do 30°C.  Lipanj je u Recifeu prosječno najkišovitiji mjesec sa 390 litara kiše, a nakon kolovoza je i drugi najoblačniji mjesec.  Stoga i ne čudi prognoza koja u slijedećih deset dana daje svakodnevnu kišu i pljuskove.

Komentari

Share This Article

Related News

Ljetni suncostaj
SAD: Prognostičar Phil najavio nastavak zime
Meteo Wimbledon

O Autoru

Ned