Wednesday, Aug. 5, 2020

Prognoza vremena za vikend i početak novog tjedna

Autor:

|

10.02.2017

|

Kategorije:

Prognoza vremena za vikend i početak novog tjedna

Nova sredozemna ciklona krajem četvrtka približila se Jadranu, no njen znatniji utjecaj na vrijeme se ne očekuje. Još u prvom dijelu petka ponegdje može biti vrlo malo oborina, a onda se ostatak tjedna očekuje stabilno uz ugodne temperature zraka.

JADRAN:

Petak će biti umjereno do znatno oblačan uz povremena sunčana razdoblja. Uglavnom je nad otvorenim morem i na vanjskim otocima Dalmacije moguće malo kiše u prvom dijelu dana. Popodne u Dalmaciji djelomično razvedravanje. U početku će uz obalu puhati umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, a na otvorenom moru Dalmacije umjereno do jako jugo. Popodne će vjetar posvuda biti u slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka od 0°C ponegdje u Istri do 11°C na jugu Dalmacije. Najviše dnevne temperature od 8°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 16°C u Dalmaciji.

U subotu će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja i suhi. Ujutro će biti slabe bure, a danju će puhati slab vjetar različitih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka od 0°C ponegdje u zaobalju do 10°C na vanjskim otocima Dalmacije. Najviše dnevne temperature od 10°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 17°C u Dalmaciji.

Nedjelja donosi nastavak suhog vremena uz izmjenu sunčanih i oblačnih razdoblja. Zapuhat će slabo jugo koje će prema otvorenom biti umjereno. Minimalne jutarnje temperature zraka od 1°C ponegdje u zaobalju do 11°C na vanjskim otocima Dalmacije. Najviše dnevne temperature od 10°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 15°C u Dalmaciji.

Stabilno i još malo toplije očekuje nas i veći dio nadolazećeg tjedna.

UNUTRAŠNJOST

U petak dosta oblaka, ali su mjestimice moguća i kraća sunčana razdoblja. Samo još ponegdje može proletjeti pokoja pahulja snijega ili biti slabe rosulje, a za to je najveća mogućnost u Lici i Gorskom kotaru. Vjetar će oslabjeti, ali i dalje će biti laganog sjeveroistočnjaka ili istočnjaka. Temperatura zraka bi ujutro mogla biti od -2 do 1, a danju malo viša nego u četvrtak, oko dva-tri pozitivna stupnja.

Za subotu se čini većinom suho i stabilno zimsko vrijeme. Samo ponegdje su moguće vrlo slabe zanemarive oborine. Ujutro hladno s mjestimičnom maglom, a tijekom dana će temperatura zraka prijeći u lagani plus. Vjetar će biti slab, a niska naoblaka mjestimice se može i dulje zadržati, možda i veći dio dana. Biometeorološka situacija bi trebala biti povoljna i zdrava. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, a najviša dnevna između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju očekujemo nastavak stabilnog vremena. Mjestimična jutarnja magla i niska naoblaka, a tijekom dana su moguća i sunčana razdoblja. Vjetar slab, a temperatura zraka se neće značajnije mijenjati. Ujutro mraz uz temperaturu između -5 i 0°C, a danju nekoliko stupnjeva iznad nule. Vrijeme povoljno za boravak na otvorenom, ali ipak uz zimsku garderobu.

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Kristijan Božarov