Saturday, Jul. 4, 2020

U petak prvi Dan karijera geografskog odsjeka PMF-a

Autor:

|

24.09.2014

|

Kategorije:

U petak prvi Dan karijera geografskog odsjeka PMF-a

U petak 26. rujna 2014. godine od 12 do 15 sati, u prostorijama Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Marulićevom trgu 19/II, održat će se prvi Dan karijera Geografskog odsjeka PMF-a.
Pozivamo novinare da prisustvuju ovom događaju.

U prvome dijelu programa poslovnim partnerima predstavit će se četiri smjera Diplomskog sveučilišnog studija geografije – Fizička geografija s geoekologijom, Prostorno planiranje i regionalni razvoj, Baština i turizam, Geografski informacijski sustavi a potom će biti organizirano druženje s alumnima i studentima. Očekuje se dolazak uglednih članova akademske zajednice, kao i čelnika državnih, regionalnih i lokalnih ustanova te istaknutih pojedinaca iz poslovnoga svijeta.

Na Geografskom odsjeku PMF-a smatraju da je pravi trenutak za upoznavanje poslovnih partnera i šire javnosti sa sadržajem svakog pojedinog smjera i kompetencijama koje polaznici na njima stječu, a sve s ciljem bolje prepoznatljivosti magistara geografije na tržištu rada.

„Suvremena geografija nije samo školski predmet – ona daje odgovore na brojna prostorno relevantna pitanja te može i treba još više sudjelovati u kreiranju poželjnog prostornog razvitka Hrvatske“, komentirao je izv. prof. dr. sc. Vuk Tvrtko Opačić, koordinator Dana karijera.

Geografski odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu najstarija je visokoškolska znanstvena ustanova iz područja geografije u Hrvatskoj osnovana 1883.g. Osim temeljnih istraživanja, nastavnici Odsjeka provode i primijenjena istraživanja kojima geografija daje odgovore na konkretna pitanja povezana s prostornim razvojem Hrvatske. Po završetku preddiplomskog studija većina studenata odlučuje se za usmjeravanje obrazovanja na jednom od četiriju istraživačkih smjerova na Diplomskom sveučilišnom studiju geografije: Fizička geografija s geoekologijom, Prostorno planiranje i regionalni razvoj, Baština i turizam te Geografski informacijski sustavi. Na Odsjeku se provodi i integrirani petogodišnji program za buduće magistre edukacije nastave geografije te integrirani dvopredmetni nastavnički studij geografije i povijesti. U suradnji Biološkim i Geološkim odsjekom PMF-a, Geografski odsjek je sunositelj studija Znanosti o okolišu na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Najvišu razinu geografskog obrazovanja, doktorat znanosti, polaznici mogu steći obranom doktorske disertacije na doktorskom studiju geografije Prostor, regija, okoliš, pejzaž.

Komentari

Share This Article

Related News

Ljetni suncostaj
SAD: Prognostičar Phil najavio nastavak zime
Meteo Wimbledon

O Autoru

Rade Popadić